Hindringer på vejen til en ægte civilisation

Teknologi og naturvidenskab meget godt plus politik og økonomi ikke nok minus. Hvad forhindrer menneskeheden i at udvikle sig til en sand civilisation?


Hindringer på vejen til en ægte civilisation
Teknologi og naturvidenskab meget godt plus politik og økonomi ikke nok minus. Hvad forhindrer menneskeheden i at udvikle sig til en sand civilisation?

  Had-ideologi klassekamp


Der er behov for teamwork, og alle dele af samfundet skal bidrage til at gennemføre opstigningen. Men tilhængerne af hadideologien klassekamp forsøger at forklare alting udelukkende ud fra deres hadideologi, der splitter samfundet. Fjendskab i stedet for teamwork er deres øverste præmis.

  Sludder "Grænser for vækst


Uden vedvarende energi og genanvendelse ville situationen virkelig være så håbløs som beskrevet i bogen "Grænser for vækst".

Tilhængere af denne dommedagskult udtrykker deres selvhad med "Sunde planeter har ingen mennesker". Selvdestruktion i stedet for nye mål er deres øverste præmis.

  Økonomi


Økonomen jonglerer med meningsløse tal uden at tage hensyn til følgeomkostninger eller skader. Hvis priserne f.eks. stiger som følge af en kunstig mangel, glæder økonomen sig over den store økonomiske vækst.

At holde økonomien konkurrencedygtig At holde økonomien konkurrencedygtig
Hvis udgifterne til bolig, mad og energi er meget høje, er selv enormt høje lønninger næppe nok til at leve for. En ond cirkel af økonomisk nedgang.
  Et skattesystem, der er skadeligt for mennesker, miljø og økonomi


Skatter og fastsættelse af overskud Skatter og fastsættelse af overskud
Størstedelen af det nuværende skattesystem er baseret på profitbestemmelse: indkomstskat, moms, socialsikringsbidrag. Konsekvenserne er katastrofale.
Civilisationsniveauer og civilisationens status på planeten Jorden Civilisationsniveauer og civilisationens status på planeten Jorden
Uden at vide det har menneskeheden været på et civilisationsspring i 1/4 årtusind. Dette skal nu afsluttes med den nødvendige planetoprydning.


          Hindringer på vejen til en ægte civilisation: Teknologi og naturvidenskab meget godt plus politik og økonomi ikke nok minus. Hvad forhindrer menneskeheden i at udvikle sig til en sand civilisation? https://civilization.pege.org/obstacles-da/