Akadályok a valódi civilizáció felé vezető úton

Technológia és természettudományok nagyon jó plusz politika és gazdaság nem elég mínusz. Mi akadályozza az emberiséget abban, hogy igazi civilizációvá emelkedjen?


Akadályok a valódi civilizáció felé vezető úton
Technológia és természettudományok nagyon jó plusz politika és gazdaság nem elég mínusz. Mi akadályozza az emberiséget abban, hogy igazi civilizációvá emelkedjen?

  Gyűlölet ideológia osztályharc


Csapatmunkára van szükség, a társadalom minden részének hozzá kell járulnia a feljutáshoz. De a gyűlöletideológia osztályharc tanítványai mindent csak a társadalmat megosztó gyűlöletideológiájukkal próbálnak megmagyarázni. Csapatmunka helyett az ellenségeskedés a legfőbb előfeltevésük.

  Nonszensz "A növekedés határai


A megújuló energia és az újrahasznosítás nélkül a helyzet valóban olyan reménytelen lenne, mint ahogyan azt a "A növekedés határai" című könyvben leírták.

Ennek a világvége-kultusznak a követői az "Az egészséges bolygókon nincsenek emberek" kifejezéssel fejezik ki öngyűlöletüket. Új célok helyett az önpusztítás a legfőbb premisszájuk.

  Közgazdaságtan


A közgazdász értelmetlen számokkal zsonglőrködik a következményes költségek vagy károk figyelembevétele nélkül. Ha például az árakat egy mesterséges hiány miatt felfelé hajtják, a közgazdász örül a nagy gazdasági növekedésnek.

A gazdaság versenyképességének megőrzése A gazdaság versenyképességének megőrzése
Ha a lakhatási, élelmiszer- és energiaköltségek nagyon magasak, még a rendkívül magas bérek is aligha elegendőek a megélhetéshez. A gazdasági hanyatlás ördögi köre.
  Az emberekre, a környezetre és a gazdaságra káros adórendszer


Adók és nyereségmeghatározás Adók és nyereségmeghatározás
A mai adórendszer nagy része a nyereség meghatározásán alapul: jövedelemadó, HÉA, társadalombiztosítási járulékok. A következmények pusztítóak.
A civilizációs szintek és a civilizáció helyzete a Föld bolygón A civilizációs szintek és a civilizáció helyzete a Föld bolygón
Anélkül, hogy tudná, az emberiség már 1/4 évezrede civilizációs ugrást hajtott végre. Ezt kell most befejezni a szükséges bolygó megtisztításával.


          Akadályok a valódi civilizáció felé vezető úton: Technológia és természettudományok nagyon jó plusz politika és gazdaság nem elég mínusz. Mi akadályozza az emberiséget abban, hogy igazi civilizációvá emelkedjen? https://civilization.pege.org/obstacles-hu/