Obstacole pe drumul spre o civilizație reală

Tehnologie și științe naturale foarte bine plus politică și economie nu suficient minus. Ce împiedică omenirea să se ridice la adevărata civilizație?


Obstacole pe drumul spre o civilizație reală
Tehnologie și științe naturale foarte bine plus politică și economie nu suficient minus. Ce împiedică omenirea să se ridice la adevărata civilizație?

  Ideologia urii lupta de clasă


Este necesară munca în echipă, fiecare parte a societății trebuie să contribuie la progres. Dar discipolii ideologiei urii, lupta de clasă, încearcă să explice totul doar în termenii ideologiei lor de ură care divizează societatea. Dușmănia în loc de munca în echipă este cea mai înaltă premisă a lor.

  Absurdul "Limite ale creșterii


Fără energie regenerabilă și fără reciclare, situația ar fi la fel de disperată precum cea descrisă în cartea "Limitele creșterii".

Adepții acestui cult apocaliptic își exprimă ura de sine prin "Planetele sănătoase nu au oameni". Autodistrugerea în loc de noi obiective este cea mai înaltă premisă a lor.

  Economie


Economistul jonglează cu cifre lipsite de sens, fără a lua în considerare costurile sau daunele indirecte. Dacă, de exemplu, prețurile cresc din cauza unei penurii artificiale, economistul se bucură de marea creștere economică.

Menținerea competitivității economiei Menținerea competitivității economiei
Atunci când costurile pentru locuințe, alimente și energie sunt foarte ridicate, chiar și salariile foarte mari abia dacă ajung pentru a trăi. Un cerc vicios al declinului economic.
  Un sistem fiscal dăunător pentru oameni, mediu și economie


Impozite și determinarea profitului Impozite și determinarea profitului
Cea mai mare parte a sistemului fiscal actual se bazează pe determinarea profitului: impozit pe venit, TVA, contribuții sociale. Consecințele sunt devastatoare.
Nivelurile de civilizație și statutul civilizației pe planeta Pământ Nivelurile de civilizație și statutul civilizației pe planeta Pământ
Fără să știe, omenirea a făcut un salt de civilizație timp de 1/4 de mileniu. Acest lucru trebuie acum completat cu reabilitarea planetară necesară.


          Obstacole pe drumul spre o civilizație reală: Tehnologie și științe naturale foarte bine plus politică și economie nu suficient minus. Ce împiedică omenirea să se ridice la adevărata civilizație? https://civilization.pege.org/obstacles-ro/